ماده۲۲۱- اگر کسی تعهد اقدام به امری را بکند یا تعهد نماید که از انجام امری خودداری کند، در صورت تخلف مسئول خسارت طرف مقابل است، مشروط بر اینکه جبران خسارت تصریح شده و یا تعهد عرفا به منزله تصریح باشد و یا بر حسب قانون موجب ضمان باشد.
۱٫ التزام به جبران خسارت طلبکار قراردادی دنباله و بدل تعهد اصلی نیست، ضمان عارضی است که در اثر تقصیر متعهد و کوتاهی او در وفای به عهد به وجود می آید. (کاتوزیان، قواعد عمومی قراردادها، جلد چهارم، ص ۱۳۳)
۲٫ نخستین شرط مسئولیت قراردادی، وجود پیمانی نافذ و الزام آور میان زیاندیده و خوانده دعوا است. بطلان عقد یا فسخ آن بنیان مسئولیت را از بین می برد، چرا که خوانده بایستی از اجرای تعهد امتناع کرده باشد. (همان، ص ۱۳۶)
۳٫ اجرای نادرست و معیب قرارداد در حکم اجرا نکردن عقد لازم است و متعهد را مسئول جبران خسارت طلبکار می کند. منتها، اگر کیفیت مطلوب تعهد با صرف هزینه ای نه چندان گزاف قابل تامین باشد، نمی توان متعهد را به خسارت خودداری از انجام تعهد محکوم کرد و باید مسئولیت او را به تناسب ضرری که به طلبکار وارد شده است تعدیل کرد. (همان، ص ۱۴۴)
۴٫ در مسئولیت قراردادی نیز تقصیر شرط است، منتها این تقصیر چهره خاصی دارد و به دلیل ارتباط نزدیک آن با مبنای خود (قرارداد) در «عهد شکنی» خلاصه می شود و در «تعهدهای به وسیله» رخ می نماید. (همان، ص ۱۶۶)
۵٫ مسئولیت قراردادی محدود به ضرری است که قابل پیش بینی و در قلمرو انتظار دو طرف باشد. لذا خسارات غیر متعارف که عرفاَ قابل پیش بینی نمی باشد، اصولاَ قابل مطالبه نیست. همچنین باید توجه داشت که متعهدله فقط می¬تواند جبران ضرر حتمی و مستقیم و قابل پیش بینی را مطالبه نماید. (صفایی، قواعد عمومی قراردادها، ص ۲۱۵)
۶٫ فایده تصریح قانون به میزان خسارت در این است که طلبکار را اثبات ورود ضرر و میزان آن بی نیاز می¬کند و همانند وجه التزام در قراردادهای مقطوع است. (کاتوزیان، همان، ص ۲۷۶)
با سلام و عرض ادب احترام
اینجانب به همراه برادرم به صورت شراکتی سفارش ساخت و راه اندازی یک خط تولید بیسکوئیت با یک شرکت ماشین سازی بسته ایم.
و در قرار داد به ازای دیرکرد موعد تحویل دستگاه ها روزی ۳ میلیون تومان خسارت قید شده است.
طبق قرارداد ۵۰% ثمن معامله را هنگام قرارداد و ۴۰% را هنگام بارگیری در مبدا می بایست پرداخت کنیم. و ما هم ۵۰% موقع عقد قرارداد دادیم و موقع بارگیری به علت اینکه آن شرکت ماشین سازی می گفت ماشین گیر نمیاد و هی تیکه تیکه بار ها رو می فرستاد ما هم ناچارا مابقی مبلغ ۴۰% رو واریز کردیم. و بالاخره سرتون رو درد نیارم الان ۶ ماه هم از موعد تحویل آن می گذرد اما آن شرکت جهت راه اندازی اقدامی نمی کند. و یه هفته پیش که باهاشون جر و بحث داشتم گفتن می باید اون ۱۰% هم پرداخت کنید تا بیاییم راه اندازی کنیم. و من هم بهشون گفتم شما روزانه ۳ میلیون تومان دیر کرد در قرارداد هست و مابقی رو پرداخت نمیکنم به جای خسارت و این مبلغ ۱۰% مابقی مانده ( ۱۰۰ میلیون تومان) در قبال خسارت این ۶ ماه دیرکرد ناچیزه.
و آن ها هم گفتن تا شما مابقی مبلغ رو پرداخت نکنین ما راه اندازی نمیکنیم.
برای آن ها اظهارنامه تحویل و راه اندازی از طریق دفاتر قضائی هم امروز ارسال کردیم.
چه راه های دیگر و اقدامی می توانیم انجام بدهیم که زودتر به نتیجه برسیم؟
با تشکر و احترام
سلام . لطفا شماره تماس خود را بگذارید تا با شما تماس بگیریم . شماره تماس شما فقط به ما نمایش داده می شود و قبل از تایید کسی آن را مشاهده نخواهد کرد . بدیهی است که شماره تماس شما نمایش داده نخودهد شد . با تشکر
هر چند به شما ایمیل زده شد و می توانید از طریق ایمیل نیز شماره خود را ارسال کنید.
لطفا از طریق لینک زیر جهت رزرو زمان مشاوره اقدام نمایید :
http://nasserzangbari.com/moshavere/